Hivatalos weboldal: lordofthelost.de

Judas, az album dokumentumfilm (6. rész) magyarul

A Lord Of The Lost zenekar magyar nyelvű rajongói oldala

Judas, az album dokumentumfilm (6. rész) magyarul

Becoming Judas, 6. rész

A Becoming Judas c. dokumentumfilm végéhez közeledünk. Az alábbiakban ennek a filmnek a 6. része látható, amelyben a Judas első klipforgatásairól beszél a Lord Of The Lost. A klipek mindegyikét többször is érdemes megnézni, mert ha elég figyelmes az ember, mindenki magára ismer benne. Az első néhány klip után azonban a fiúk még hangsúlyosabban közölték a mondanivalójukat. A Gospel Of Judas jeleneteiben minden volt: keresztrefeszítés, férfi apácák, vér és ostor… szóval volt mit mesélni!

Nagyon szépen köszönjük Móni! ♥

Becoming Judas 6. rész

0:122020. augusztus: 5 nappal az első videófelvétel és fotózás előtt

Chris: A songwriting camp nagyjából 2 hónapja volt és most felvesszük az első videókat a jövő héten. Szóval muszáj újra szőkének lennem…

0:26 – Class: Amikor feljött az ötlet, hogy feszítsük keresztre (Xelanah-t) és lógassuk le a keresztet fejjel lefelé a plafonról, nagyon megkönnyebbültünk, hogy úgy tűnt, neki sincs gondja az ötlettel. Ekkor jött a következő probléma, miszerint nem akartuk túl hosszú ideig hagyni, hogy fejjel lefelé lógjon és azt érezze végül, hogy szétrobban a feje. Emellett teljesen biztosra akartunk menni, hogy biztonságban van, szóval egy (hegy)mászóhevedert kellett viselnie, amit a kereszthez rögzítettünk. Annak érdekében, hogy láthatatlanná tegyük ezt a hevedert, (Xelanah-t) bepólyáltuk vászonkötésbe. Így az egész folyamat: a “keresztrefeszítés” (kötözés) és az, hogy lassan lógassuk fel fejjel lefelé, elég összetett volt és valószínűleg minden perccel, amivel így tovább tartott, egyre fájdalmasabb is lehetett neki.

1:17Zenés bejátszás a Woodland Stúdióból a The Gospel of Judas videójának felvételéről (2020. november)

A táncos apácák a videóban: Kenny Cassel, Kristof Ertl és Joel Spinello

1:54 – Pi: Ez a dal annyira színes és diverz, de persze elég komoly is.

Class: Számunkra mindig az működött a legjobban, hogy nem határoztuk meg túlzottan önmagunkat, hogy igen mi ilyenek vagy olyanok vagyunk, hanem próbáltunk mindig nyitottak lenni mindenre.

2:212020. november, Woodland Stúdió

Chris: Összesen 450 jelentkezést kaptunk, úgyhogy két teljes hétig tartott a meghallgatás és végül ez a három srác nyert. Kenny először nem jutott át a második körön, de mivel Jasmin Wagner személyes okokból visszalépett, kapott végül még egy lehetőséget.

2:46 – Pi: Átgondoltuk, hogy mik azok a dolgok, amiket mindig meg akartunk tenni. Szélsőséges dolgokat, amik mégis vonzóak. Aztán egyszercsak jött az ötlet a táncoló apácákról. Úgy gondoltuk, hogy ez illik a dal témájához, de még mindig hiányzott belőle valami. Szóval hogy lettek valójában férfiak? Azt hiszem, ezt nagyon sokféleképpen lehet értelmezni, van aki ezt csak viccesnek tartja … és valjuk be, tényleg vicces. De ettől elvonatkoztatva, ha jobban beleásod magad a dalba és a képbe, akkor láthatod, hogy ez inkább arról szól, hogy maradj hű önmagadhoz, mindegy hogyan fogadják ezt az emberek, hogy mit gondolnak rólad, vagy hogyan akarnak emiatt ártani neked. Ez az, amit mi igyekszünk képviselni. Remélem, át tudjuk adni ezt az érzést mindazoknak, akik valamiért értéktelennek érzik magukat, vagy úgy érzik, mintha nem tartoznának sehova, amiatt amit mások mondanak.

Nik: Annyi nagyszerű jelenet van (a videóban), például amikor hatalmas melleim vannak. Úgy értem, nagyobbak, mint most… Az nagyon fura érzés volt. Vagy az is, amikor Pi egy vödörből vért önt a saját fejére.

Pi: Meg kellett tennem, mert ezt én javasoltam, eléggé meggondolatlanul. “Mi lenne, ha 5 liternyi művért öntenék a fejemre és innék is belőle, miközben 20 cm-es sarkú cipőket viselek.” Egy elég spontán ötlet volt, amiről úgy gondoltam jól nézne ki, remélem, így is van. Én még nem láttam az eredményt…

Class: Valójában sokkal fájdalmasabb, mint ahogy gondoltam, valószínűleg azért, mert egy valódi ostort vásároltunk. Nem kell, hogy nagy erővel üss vele ahhoz, hogy fájdalmat okozz magadnak. Szerencsére nem ütöttem annyira erősen, hogy vér is folyjon, csak néhány csík látszott a bőrömön másnap.

Nik: Persze felvehettünk volna valami videót az erdőben is, ahogy zenélünk.

5:242020. augusztus: Videófelvételek az erdőben Osterode am Harz-nál (For They Know Not What They Do) és a Steinkirche-nél, Scharzfeld (Priest). A felvételeket Matteo Vdiva Fabbiani (Hell Boulevard) készítette.

6:00 – Chris: Mivel rengeteg kültéri jelenet van a forgatókönyvben, ezért mindet le kellett forgatnunk, amíg nyár volt. A hőmérséklet most még elviselhető, nincs túl hideg. Ha ezt mindet télen kellett volna leforgatnunk, valószínűleg halálra fagytunk volna. Így tulajdonképp mindent kicsit visszafelé csináltunk.

Nik: Gyönyörű a táj ott, ahol lakom, öreg romok és barlangok vannak mindenfelé. Ezt kihasználtuk és a Priest viedóját a Einhornhöhle-nél (Egyszarvú barlang) vettük fel. Odabent hideg volt, mivel a barlangok alapvetően mindig hidegek. Nagyjából 7°C volt bent, talán kevesebb. Ráadásul egy kicsit megterhelő is volt, mivel vezetett turistacsoportok látogatták és látogatják most is a barlangot, így rengeteg szünetet kellett tartanunk. De a heylszín elképesztő volt.

6:57Az Einhornhöhle-ben videófelvétel közben

Nik: Azt hiszem, nem tudom lejátszani a gyors dupla basszus részt.

Chris: Gyakran kérdezik tőlünk, miért vesszük fel a videóinkat kétszeres sebességgel. Vannak erre instant válaszok, mint például, hogy a mozgás sokkal nagyobbnak, erőteljesebbnek látszik, amikor visszajátszuk normál sebességgel, meg ilyesmi… De ez hülyeség. Egyszerűen csak utáljuk a videófelvételeket és olyan gyorsan le akarjuk tudni, amilyen gyorsan csak lehet.

Nik: Bizony. Meg azért is, mert ki nem állhatjuk egymást.

Chris: De legalább mindenki szereti önmagát.

7:34 – Class: Ő (Xelanah) jelképezei a belső konfliktust a jó és a gonosz között. Természetesen azt, hogy mi volt pontosan az alapgondolata az ő karakterének, sokféleképpen lehet értelmezni. A határvonal a jó és a gonosz között elmosódott és szerintem, ha már nem tudod megkülönböztetni ezt a két dolgot egymástól, akkor minden szétesik.

8:11Az Einhornhöhle-nél videófelvétel közben

Pi: Ahogy láthatjátok, az esőkabát-poncsók nagyon hasznosak Hamburgon kívül. Szóval, ha le akarjátok másolni a stílusunkat a következő zenei videótokban…

Nik: … ne tegyétek!

Pi (nevet): Ne tegyétek!

8:25 – Class: Elkészítettük ezeket a pecséteket és tényleg gyakorolni kellet velük, hogy a szimbólum jól nézzen ki. Chris átvette a pecsételés feladatát tőlünk, ami egy elég okos ötlet volt, mert egy idő után a számára már csak “vigyázz, kész, tűz” feladat volt.

8:56 – Benjamin Lawrence (Beni): Chris és én már dolgoztunk videó ötleteken a múltban is. Így amikor a Judas-ötlet elkezdett növekeni, Chris megkérdezett, hogy lenne-e esetleg valami ötletem. Közösen dolgoztunk ki egy elképzelést, amit szerettünk volna, ha Matteo rendez a VDPICTURES-től. De az utazási korlátozások miatt Matteo nem tudott velünk lenni minden videó felvételén. Szóval nagyon örültem, amikor felkértek egy napra rendezőnek.

9:322020. november: Néhány jelenet ismételt felvétele időjárási okok miatt, az erdőben Buxtehude-nél.

Beni: És a kezedet újra… Sikoltás…

9:40 – Chris: Elmentünk a végsőkig és sikerült mindent megvalósítanunk, amit szerettünk volna.

9:50 Zenés bejátszás videó felvételekről.

Jön a 7. rész…

 

One Response

  1. lotlhu szerint:

    Nagyon köszönjük Móni! ?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .