Hivatalos weboldal: lordofthelost.de

Einhornhöhle legendája (A Priest forgatási helyszíne)

A Lord Of The Lost zenekar magyar nyelvű rajongói oldala

Einhornhöhle legendája (A Priest forgatási helyszíne)

Fenyőerdő

A Lord Of The Lost zenekar tavaly augusztusban forgatta hamarosan megjelenő új lemezéhez az egyik videóklipet „Priest” címmel. A felvételek a németországi Harz területén belül, többek között erdőkben és barlangokban készültek. A helyszínek feltérképezésekor érdekes legendára bukkantunk…

A videóklip jelenetei több helyszínen készültek, a forgatásról a helyi Harz Kurier nevű német regionális napilap is beszámolt. Az erdőkben készült felvételeket a németországi Osterode am Harz település közelében vették fel, további helyszínek voltak az Einhornhöhle, azaz Egyszarvú-barlang a német Herzberg am Harz városrészben és az innen kb. másfél kilométerre található Steinkirche, azaz a scharzfeldi kőtemplom.

A scharzfeldi kőtemplomot a népi hiedelem szerint Szent Bonifác egy fa kalapáccsal vájta ki a dolomit sziklákból a 8. században. Állítólag bizonyítékok vannak rá, hogy a barlang már a középkorban is templomként szolgált.

Német nyelvű bemutató az „Egyszarvú Barlangról”

Az Egyszarvú Barlang felfedezésének legendája szerint még a pogány időkben egy bölcs, öreg anyóka élt a scharzfeldi kőtemplomban, aki segített az arrajáró rászorulókon. Egy nap egy fekete ruhás szerzetes érkezett, aki frank harcosok kíséretében elűzte onnan az öreg hölgyet. A történet folytatása szerint az asszony menekülését egy egyszarvú segítette. Az üldözés során a szerzetest elnyelte egy rejtélyes mély lyuk a földben, az asszony pedig miután megmenekült az egyszarvú hátán, csatlakozott a Brocken boszorkány közösségéhez. (Brocken a németországi Harz hegység és Észak-Németország legmagasabb pontja, a német néphit szerint a boszorkányok gyülekezőhelye.)

Azon a helyen, ahol a szerzetest elnyelte a föld, egy barlangot fedeztek fel és benne csontokat találtak. Úgy vélték, hogy ezek a csontok nem származhatnak mástól, mint az egyszarvútól. Az elmúlt évszázadokban a kutatók rendre az egyszarvú csontjait keresték itt és főként kincsek után érdeklődtek. Valójában a barlang a kőkorszak óta ismert és ma már tudjuk, hogy a neandervölgyi ember és a barlangi medvék csontjait találták meg itt. Ettől függetlenül a kőtemplom ma az ország egyik leghíresebb és legfontosabb helyszíne. Scharzfeld az egyszarvú legendája által vált ismertté, ezért az egyszarvú a város címerében is megjelenik.

Borítókép: pasja1000, pixabay.com
Forrás: youtube.com/napalmrecords, einhornhoehle.de, ausflugsziele-harz.de, harzkurier.de, herzberg.de, de.wikipedia.org/wiki/Einhornh%C3%B6hle_(Harz)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .