Hivatalos weboldal: lordofthelost.de

Az első magyar Lord Of The Lost találkozó

A Lord Of The Lost zenekar magyar nyelvű rajongói oldala

Az első magyar Lord Of The Lost találkozó

1. magyar Lord Of The Lost találkozó, csoportkép

Minden zenekarnak van egy saját hallgatótábora, aminek az élén az ún. rajongók állnak. A Lord Of The Lost hazai ismertségét 2020-tól vagyis az első budapesti koncerttől számoljuk, ám vannak, akik már jóval ezelőtt is ismerték a zenekart…

A német Lord Of The Lost zenekar időszámításunk előtt 2007-ben alakult. Épp tíz évvel ezután, 2017-ben jött létre az első magyar rajongói csoport, ahol egymásra találthattak az elsőként jelentkező hazai losztik, ekkor azonban még sokat kellett aludni ahhoz, hogy a zenekar tiszteletét tegye nálunk.

2017-ben nagy változás történt a zenekar életében. A fiúk kiadót váltottak és a Swan Songs II. már az osztrák Napalm Records kiadásában jelent meg. Ez a fordulat a csoport létrejöttével azonos esztendőben történt, de a magyar losztiknak további három évet kellett várniuk az első hazai koncertig. A Lord Of The Lost 2020-ban jutott el hozzánk először, ezért ez az évszám tekintendő az időszámításunk kezdetének.

Nulladik típusú lostie találkozások

Az első koncerten még idegenként tekintettünk egymásra, ezért ki-ki a maga módján csupán futólag váltott 1-1 szót egymással. Ennek ellenére jó volt a közönség, meg volt köztünk az összhang.

Míg a világ a vízválasztó 2020-ban egyre inkább elidegenült egymástól a világjárvány miatt, mi a zenekarnak köszönhetően ekkor kezdtünk egymásra találni. Két éven át a 2020-as koncert tartotta bennünk a lelket, mellette pedig olyan élő közvetítésekkel vígasztalódhattunk, mint pl. a 24 órás dobozolás és a stream koncertek. Ez utóbbiak „néma közönsége” voltunk mi, ami örökre bevésődött az emlékezetünkbe, főként az egyik legszebb karácsonyi ajándékként aposztrofálható Festival of Love koncert során. Ezt a koncertet a világ több pontjáról nézték és hiába a nagy távolság köztünk, akkor ott mindenki ugyanazt érezte. Egy hosszú ideje tartó, megfoghatatlan ürességet, amit a Lord Of The Lost és „néma közönsége” szeretettel töltött meg. Hihetetlen élmény volt!

Eltelt egy év, majd 2022-ben alig akartunk hinni a fülünknek, amikor az LOTL bejelentette, hogy ismét fellépnek nálunk, méghozzá az Iron Maiden előzenekaraként, a Groupama Arénában.

Itt született meg a legelső direkt személyes találkozás. Még csak hárman voltunk a húszezer fős stadionban, de hősiesen „feszítettünk” a Lord Of The Lost pólóban és nagyon örültünk amikor kiderült, hogy több „lostie” is ott volt. Még ugyanebben az évben az LOTL már főzenekarként tért vissza Budapestre a Barba Negrába, ami remek lehetőséget kínált arra, hogy a társaság bővüljön.

Lord Of The Lost találkozó 1.1

A budapesti találkozópontról indulva jóval a kapunyitás előtt a Barba Negra bejáratánál gyülekeztünk. A „legelvetemültebb” rajongók között vannak, akik már évek óta tartják egymással a kapcsolatot, de még sosem találkoztak. Többen a zenekar magyar nyelvű weboldalának működését és magyar nyelven történő terjesztését is segítik önkéntes munkájukkal. A kapunyitás előtt végre ledőltek a falak és személyesen is megismerhettük egymást.

Az ország több pontjáról, valamint a határon túlról is sorban érkeztek a losztik a bejárat elé. Az izgalmak egyre csak fokozódtak, amikor Nik, Gared, Class, Pi és Lennard előbújtak a Barba Negra falai közül, hogy a TV Of The Lost vlog csatornára felvételeket készítsenek a Homecoming Tourról. Mindannyian rollerre pattantak és elgurultak a bringaúton. Ezzel egyidőben megismerkedésünk alkalmából néhányan „apró gesztusokat” osztottak szét a gyülekezők között.

Amikor a kapu kinyílt, a legtöbben az első sort célozták meg, mások a merch termékeket bogarászták. Szétszéledtünk, de a régi PeCsa sörkert hangulatát idézve itt-ott mindig összefutottunk valakivel. Hol új emberrel ismerkedtünk meg, hol újra és újra „egymásba akadtunk”. Minden tökéletes volt, pont mint amilyennek lennie kell. Miután mindenki megtalálta a helyét, Chris, a Lord Of The Lost frontembere felkonferálta a fellépőket és elkezdődtek a koncertek.

A második előzenekar közben a tömeg már mindenkit elnyelt, közel voltunk a teltházhoz. A közönség zöme nagyjából mindkét előzenekart végigállta, fokozatosan jött meg a hangulatunk egy csodálatos, életre szóló, felejthetetlen koncerthez. Itt-ott elhelyezkedő társaságunk hangja a koncert alatt a később érkezőkkel kiegészülve ismét egymásra talált és egyesült a közönség többszáz további hangjával. Hazaértünk…

Mivel ez egy csütörtöki nap volt, sajnos a koncert után nem sok időnk maradt egymásra, de az első nagy találkozás végre megtörtént és bízunk benne, hogy a legközelebbi sem várat sokat magára!

Ha az is érdekel, hogy milyen volt a Lord Of The Lost: Homecoming Tour budapesti koncertje, vagyis az első olyan magyarországi koncert, ahol a banda főzenekarként lépett fel, magáról a koncertről itt írtunk.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .