Az első magyar Lord Of The Lost találkozó

Minden zenekarnak van egy saját hallgatótábora, aminek az élén az ún. rajongók állnak. A Lord Of The Lost hazai ismertségét 2020-tól vagyis az első budapesti koncerttől számoljuk, ám vannak, akik már jóval ezelőtt is ismerték a zenekart…

A német Lord Of The Lost zenekar időszámításunk előtt 2007-ben alakult. Épp tíz évvel ezután, 2017-ben jött létre az első magyar rajongói csoport, ahol egymásra találthattak az elsőként jelentkező hazai losztik, ekkor azonban még sokat kellett aludni ahhoz, hogy a zenekar tiszteletét tegye nálunk.

2017-ben nagy változás történt a zenekar életében. A fiúk kiadót váltottak és a Swan Songs II. már az osztrák Napalm Records kiadásában jelent meg. Ez a fordulat a csoport létrejöttével azonos esztendőben történt, de a magyar losztiknak további három évet kellett várniuk az első hazai koncertig. A Lord Of The Lost 2020-ban jutott el hozzánk először, ezért ez az évszám tekintendő az időszámításunk kezdetének.

Nulladik típusú lostie találkozások

Az első koncerten még idegenként tekintettünk egymásra, ezért ki-ki a maga módján csupán futólag váltott 1-1 szót egymással. Ennek ellenére jó volt a közönség, meg volt köztünk az összhang.

Míg a világ a vízválasztó 2020-ban egyre inkább elidegenült egymástól a világjárvány miatt, mi a zenekarnak köszönhetően ekkor kezdtünk egymásra találni. Két éven át a 2020-as koncert tartotta bennünk a lelket, mellette pedig olyan élő közvetítésekkel vígasztalódhattunk, mint pl. a 24 órás dobozolás és a stream koncertek. Ez utóbbiak „néma közönsége” voltunk mi, ami örökre bevésődött az emlékezetünkbe, főként az egyik legszebb karácsonyi ajándékként aposztrofálható Festival of Love koncert során. Ezt a koncertet a világ több pontjáról nézték és hiába a nagy távolság köztünk, akkor ott mindenki ugyanazt érezte. Egy hosszú ideje tartó, megfoghatatlan ürességet, amit a Lord Of The Lost és „néma közönsége” szeretettel töltött meg. Hihetetlen élmény volt!

Eltelt egy év, majd 2022-ben alig akartunk hinni a fülünknek, amikor az LOTL bejelentette, hogy ismét fellépnek nálunk, méghozzá az Iron Maiden előzenekaraként, a Groupama Arénában.

Itt született meg a legelső direkt személyes találkozás. Még csak hárman voltunk a húszezer fős stadionban, de hősiesen „feszítettünk” a Lord Of The Lost pólóban és nagyon örültünk amikor kiderült, hogy több „lostie” is ott volt. Még ugyanebben az évben az LOTL már főzenekarként tért vissza Budapestre a Barba Negrába, ami remek lehetőséget kínált arra, hogy a társaság bővüljön.

Lord Of The Lost találkozó 1.1

A budapesti találkozópontról indulva jóval a kapunyitás előtt a Barba Negra bejáratánál gyülekeztünk. A „legelvetemültebb” rajongók között vannak, akik már évek óta tartják egymással a kapcsolatot, de még sosem találkoztak. Többen a zenekar magyar nyelvű weboldalának működését és magyar nyelven történő terjesztését is segítik önkéntes munkájukkal. A kapunyitás előtt végre ledőltek a falak és személyesen is megismerhettük egymást.

Az ország több pontjáról, valamint a határon túlról is sorban érkeztek a losztik a bejárat elé. Az izgalmak egyre csak fokozódtak, amikor Nik, Gared, Class, Pi és Lennard előbújtak a Barba Negra falai közül, hogy a TV Of The Lost vlog csatornára felvételeket készítsenek a Homecoming Tourról. Mindannyian rollerre pattantak és elgurultak a bringaúton. Ezzel egyidőben megismerkedésünk alkalmából néhányan „apró gesztusokat” osztottak szét a gyülekezők között.

Amikor a kapu kinyílt, a legtöbben az első sort célozták meg, mások a merch termékeket bogarászták. Szétszéledtünk, de a régi PeCsa sörkert hangulatát idézve itt-ott mindig összefutottunk valakivel. Hol új emberrel ismerkedtünk meg, hol újra és újra „egymásba akadtunk”. Minden tökéletes volt, pont mint amilyennek lennie kell. Miután mindenki megtalálta a helyét, Chris, a Lord Of The Lost frontembere felkonferálta a fellépőket és elkezdődtek a koncertek.

A második előzenekar közben a tömeg már mindenkit elnyelt, közel voltunk a teltházhoz. A közönség zöme nagyjából mindkét előzenekart végigállta, fokozatosan jött meg a hangulatunk egy csodálatos, életre szóló, felejthetetlen koncerthez. Itt-ott elhelyezkedő társaságunk hangja a koncert alatt a később érkezőkkel kiegészülve ismét egymásra talált és egyesült a közönség többszáz további hangjával. Hazaértünk…

Mivel ez egy csütörtöki nap volt, sajnos a koncert után nem sok időnk maradt egymásra, de az első nagy találkozás végre megtörtént és bízunk benne, hogy a legközelebbi sem várat sokat magára!

Ha az is érdekel, hogy milyen volt a Lord Of The Lost: Homecoming Tour budapesti koncertje, vagyis az első olyan magyarországi koncert, ahol a banda főzenekarként lépett fel, magáról a koncertről itt írtunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .