Hivatalos weboldal: lordofthelost.de

A metálzene rózsaszínje és ami mögötte van

A Lord Of The Lost zenekar magyar nyelvű rajongói oldala

A metálzene rózsaszínje és ami mögötte van

A piros és az arany színek mámorán át tekintsünk vissza néhány évvel ezelőttre, hogy megtudjuk, hogyan került be a rózsaszín a metálosok ruhatárába!

A pink mindig is megosztó szín volt. Már egy kisbaba születésekor azt mondjuk, hogy a rózsaszín a lányok színe, a kék pedig a fiúké. Aztán jön a kamaszkor, amikor keresni kezdjük önmagunkat és a saját egyéniségünket. Ekkor már hajlamosak vagyunk a tömeg után menni, hisz a szüleink kezét elengedve is tartozni akarunk valahová. …és ha a tömeg azt mondja, rózsaszín, akkor az rózsaszín!

Mi metálosok látszólag elengedjük a színeket, a kezdet és a vég színével élünk, hogy úgy tekintsenek ránk, mint egy fekete-fehér fotóra. Másképp látjuk a világot, gyászos viseletünkkel tükröt tartunk a társadalom felé. A fekete öltözékkel, és az extrém külsővel csupán egy kis figyelmet szeretnénk magunknak, hogy a hozzánk hasonló művészlelkekkel együtt „megválthassuk a világot”. A többi metálarccal, akik épp olyan sokoldalúak és sokszínűek mint mi, de ők is ugyanolyan jól titkolják.

A fekete, az örökzöld és a rózsaszín

A metálosok mindig is filozofálgatós-lelkizős emberek voltak, a Lord Of The Lost pedig felnyitotta a szemünket: leélhetjük az életünket feketében, de néha érdemes kicsit kikacsintgatni a sötétségből és nem ellenségként tekinteni a kívülállókra. Hiszen a több évtizedes karrierrel rendelkező metálzenekarok koncertjein a gyerekektől az idősebb korosztályig mindenki megfordul. Vagyis mi emberek mindannyian sokszínűek és érdekesek vagyunk, ha nem hisszük el a kreált gonoszságot!

Az utóbbi években a világ minden eddiginél jobban szembefordította egymással a vallásokat, a generációkat és mostanra pedig a színeket is. A rózsaszínt régóta nem szívlelték a rockerek. Míg a világ imádja az ilyen ellentéteket, a Lord Of The Lost lebontja a mesterséges falakat és viselhetővé tette a viselhetetlent: a zenekar életében is megjelent a rózsaszín, amely ma már szimbólumnak számít. Te tudod, hogy pontosan miért söpört végig a rózsaszín trend a világban?

Amikor a rózsaszín több mint egy szín…

Habár október elseje a mellrák elleni küzdelem világnapja, az ünnepnap rózsaszín október néven is ismert. Ebben a hónapban a betegség korai felismerésének fontosságára hívják fel a figyelmet az érintett szervezetek egy rózsaszín pólóban, vagy egy rózsaszín szalag kitűzésével. Mindkettő azt jelenti a viselője számára, hogy hisz a kór elleni küzdelemben.

Nem ez az egyetlen üzenet, amit ez a szín hordoz! 2007-ben egy kanadai középiskolában megfélemlítettek egy meleg diákot amiért rózsaszín pólót viselt. (Sok hasonló sztorit láthattunk már a Netflix sorozatokban.) Két szemtanú másnap szolidarításból rózsaszín pólóban jelent meg a suliban és ugyanilyen pólók osztogatásával iskolatársaikat is erre bíztatták. Az eset nagy port kavart és miután az iskola falain kívülre került, létrejött a Rózsaszín póló napja, másnéven Zaklatás elleni nap. Ugyanebben az évben a kanadai CCGSD szervezet kezdeményezésére létrejött a Rózsaszín nemzetközi világnap is, melyet minden év áprilisának második hetében ünnepelünk. Ezzel a rózsaszín térhódító útja véget nem érővé vált.

Ezen a napon világszerte rózsaszínbe bújnak, hogy megünnepeljék a világ sokszínűségét és küzdjenek a zaklatás, valamint a gyűlölet ellen. A jövő évben április 10-én, (nyolc nappal a 2024-es budapesti koncert előtt) ünnepeljük a Rózsaszín világnapját.

Bárhogy is került be tehát a pink szín a Lord Of The Lost palettájára, a zenekar mindig is kiállt az elfogadás mellett és támogat egyes szervezeteket ill. alkotókat. A hivatalos Lord Shopban a klasszikus fekete metálcuccokon túl már korábban is vásárolhattál rózsaszínű ruhadarabokat (cicás póló, mackónadrág, stb.), és érdemes időközönként visszanézni, mert gyakran jelennek meg új cuccok ebben a színben is!

Sok mindennek tulajdonítunk jelentőséget, de végül is ez csak egy szín. …hogy te mikor és milyen okból viseled, az mindig a te titkod marad! 🙂

Érdekesség: A világhírű amerikai festékgyár, a Pantone minden év decemberében megválasztja az „év színét”, amely a kor szellemével harmonizál. 2023-ban a Viva Magenta az év színe, amely egy vörös és rózsaszín közötti színárnyalat.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .