2024. április 18. BARBA NEGRA
1211 Budapest, Szállító u. 3.

Eurovíziós jelenlétével az LOTL beírta magát a metál történelembe

A Lord Of The Lost zenekar magyar nyelvű rajongói oldala

Eurovíziós jelenlétével az LOTL beírta magát a metál történelembe

Lord Of The Lost az Eurovízió színpadán

Véget ért az Eurovíziós Dalfesztivál. A győztes dal Svédország képviseletében Loreen: Tattoo c. szerzeménye lett, míg a Lord of the Lost utolsó helyezése ellenére örökre beírta magát a metál történelembe.

A Lord Of The Lost zenekar népszerűsége az elmúlt években egyre csak nőtt, utolsó lemezeik addig nyújtózkodtak a német slágerlisták élén, míg végül legújabb lemez, a Blood & Glitter az első lett. Az 1. hely elég volt ahhoz, hogy beválogassák őket az Eurovíziós Dalfesztivál németországi elődöntőjébe.

Az országos Eurovízió győzteseként a zenekar Liverpool-ba utazott, hogy nemzetközi szinten is megmérettesse magát. Habár az Eurovízióra nem igazán jellemző műfaj a rock és a metál, esélyüket a jó helyezésre abban láttuk, hogy nem ők voltak az egyetlenek a dalfesztiválon, akik ezt a műfajt képviselték. 2006-ban a finnországi Lordi: Hard Rock Hallelujah c. ma már slágernek mondható nótája lett az ESC győztese.

A fiúk óriási hangulatot csináltak a színpadon, de az Eurovíziótól a nézők elsősorban vidám, beach bárokban hallani kívánt muzsikát várnak. Olyan slágereket, amelyek a mindenkori szép világ illúzióját keltik bennünk. A Lord Of The Lost mondanivalója ettől sokkal mélyebb és sajnos úgy tűnik, még mindig nem tudja átlépni a „rétegzene” határait.

A zenekar legnagyobb rajongói nyilvánvalóan a németek, akik nem szavazhattak a saját országukra, más országok szavazatai pedig kevésnek bizonyultak ahhoz, hogy felvegyék a versenyt az egyik-másik fülbemászó, slágergyanús popdallal. Idén a versenyen nem résztvevő Magyarországról többen is szavaztunk, de a többi résztvevő és nem résztvevő országgal, valamint a nemzetközi szakmai zsűrivel összevetve sem sikerült jó helyezéshez juttatni a srácokat.

Mindannyian csalódottak vagyunk, de vigasztalódjunk azzal a tudattal, hogy számunkra a Lord Of The Lost az első, és mi magunk is nyertesek vagyunk, amiért ismerhetjük őket! A zenekart, akik “abszolút hozzáállásukkal”, Eurovízióval, vagy anélkül mindig is az elfogadást képviselték és hiteles arcai voltak az esemény jelmondatának: „United by music”.

Nyilvánvalóan kedvencünk is nyertese a versenynek, hiszen ez egy óriási lehetőség volt egy metál zenekar számára, akik olyan zenei műfajt választottak, amit a rádióban nem hallható. Sokan megismerték most a nevüket, és nem tudhatjuk, hogy a háttérben milyen további kézfogások születtek, amik a jövőben a mi füleinknek fog kedvezni! Egy biztos: a Lord Of The Lost az idei Eurovízión történelmet írt. Nem sok metál banda próbál bejutni a nemzetközi dalversenyre, és a jelentkezés önmagában még kevés! Az LOTL-t nem csak beválogatták, de tovább is jutott a nemzetközi versenyre!

Mivel Loreen 2012-ben az Euphoria c. dallal egyszer már megnyerte az Eurovíziót, sokunknak nem volt nagy meglepetés a győzelme. A legtöbben őt, valamint a finn Kaarija: Cha-cha-cha c. dalt tartották a legesélyesebbnek. A Lord Of The Lost zenekarért példátlan volt az összefogás a közösségi médiában. Többek között olyan hírességek kampányoltak mellettük, mint a Rasmus, Pyogenesis, Soulbound, Powerwolf, Nachblut, Scarlet Dorn, Iron Maiden és a listának még közel sincs vége! A Maidennel a zenekar idén ismét turnéra indul, de ebben az évben folytatódik a Blood & Glitter koncertsorozat, a fesztivál fellépések, valamint további zenekarokkal közös turnék keretében is találkozhatunk velük.

Ami az Eurovíziót illeti, a Lord of the Lost féle Cha-cha-cha dallamaiba fojtva a bánatunkat várjuk a zenekar 15. születésnapi turnéját. A “15 Years of Lord of the Lost” jubileumi turné magába foglalja a 2024-es budapesti koncertet, ahol a banda nevéhez fűződő Eurovíziós részvétel már csak történelem lesz, amire napról napra még büszkébbek lehetünk!

A Lord Of The Lost oldal szerkesztőinek nevében szeretnénk köszönetet mondani nekik: H-Music Hungary, ROCK1, Barba Negra, amiért az ESC alatt kampányoltak a zenekar mellett, egyúttal köszönjük, hogy jövőre ismét elhozzátok Budapestre a zenekart! ♥

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .