Hivatalos weboldal: lordofthelost.de

Így indult a Legacy of the Beast turné az Iron Maidennel

A Lord Of The Lost zenekar magyar nyelvű rajongói oldala

Így indult a Legacy of the Beast turné az Iron Maidennel

Az álló turnébusz az úton és a szalagkorláton várakozó a fiúk

Holnap a csodálatos Görögországban fog fellépni az Iron Maiden és előzenekarai. A Maiden ezután Németországba utazik és egészen októberig folytatja tovább. A Lord Of The Lost számára a július 24-i koncerttel a lengyelországi Varsóban a turné véget ér. A fiúk végig nagyszerűen helytálltak a neves banda hangulatfelelőseként még azon kezdeti nehézségek ellenére is, ami keményen próbára tette őket

Minden zenekarnak különböző megpróbáltatásokon kell átesnie ahhoz, hogy azt csinálhassák, amiben szívük-lelkük benne van. A Lord Of The Lost életében idén eljött a nagy lehetőség. Közös turnéra indultak az Iron Maiden előzenekaraként. Épp csak elstartolt a turné, amikor a negyedik állomásként szereplő kijevi és a listában a hatodik moszkvai koncerteket az ismert okokból törölték.

Az első három állomás

Horvátország, Szerbia és Románia szerencsések voltak, mert ezek az országok voltak a Legacy of the Beast turné első állomásai, ahol az első koncertek lezajlottak. Igaz, Chris Harms énekes a zágrábi koncert színpadán esett egy nagyot, de a bakit a legnagyobb lélekjelenléttel és profizmussal kezelte: a koncert tovább folytatódott, mintha mi sem történt volna.

Románia duplán szerencsés volt, hiszen a turnéval párhuzamosan egy másik Lord Of The Lost koncertsorozat is futott Killer Filler Shows néven, amelynek első állomásai Németország voltak, azután pedig Kolozsvár. A kolozsvári buli után következett a bukaresti Iron Maiden buli, ami után a banda elindult Litvániába, a Maidennel közös turnéjuk következő állomására. A turnébusz még Romániában volt, amikor a semmi közepén meghibásodott és lerobbant…

Amikor a dráma kibontakozott volna…

A több órán át tartó várakozás alatt a feszültség egyre csak nőtt. Tehetetlenül néztük az egyre elkedvetlenedettebb posztokat a közösségi oldalakon, amikor egyszercsak megjelent néhány fotó:

Fodor Péter Zsolt a kolozsvári koncert után felismerve a helyzetet, a tehetetlen várakozás közepette meglátogatta a fiúkat és egy rövid időre kiszakította őket a feszült helyzetből. Sokan szorítottunk a csapatnak ezekben az órákban, ezért amikor ott jártál, mindannyiunkból vittél magaddal egy darabkát. Köszönjük Peti! Nagyon várjuk a beszámolódat!

Class Grenayde, a banda basszusgitárosa a történtek után az alábbiakat posztolta az Instagramon:

„Az LOTL 12 éve alatt a legnehezebb volt eljutni egy koncertre. De egyetlen esély sem volt arra, hogy feladjuk a kaunaszi showt. Miközben arra vártunk, hogy a buszt megjavítsák, Péter eljött, hogy támogasson minket és kaptunk tőle egy jó bort! Odaadó rajongóink erőt adnak ahhoz, hogy túléljük a legnagyobb problémákat, amelyekkel szembe kell néznünk. Világszerte minden támogatást köszönünk!”

Class Grenayde: Instagram, 2022. május 31. Kolozsvár (Cluj Napoca)

A busz háromszor is robbant. Amikor elindult, már túl késő volt ahhoz, hogy a banda a Legacy of the Beast turné következő állomására időben megérkezzen. Végül az Iron Maiden személyzetének köszönhetően a litvániai koncertet is meg tudták tartani, így Kaunas sem maradt Lord Of The Lost koncert nélkül. A fiúk végig tartották magukat és mindenféle csúszás és stressz ellenére megcsinálták életük legnehezebben indult buliját is.

A budapesti koncert is veszélybe került

Közben itthon duplán is izgulhattunk. A litvániai koncert közvetlenül a Maiden turné budapesti állomása előtti volt a listán. Ha ott elcsúszik valami, az már a budapesti aréna koncertet is érinthette volna. De megcsinálták! A teljes csapat előtt le a kalappal! Odaértek, kitartottak és óriási bulit csaptak úgy Kaunaszban, mint Budapesten és az ezt követő összes koncerthelyszínen. Köszönjük LOTL!

Selfie csoportkép, Groupama Aréna
A Lord Of The Lost Budapesten, a Groupama Aréna színpadán, az Iron Maiden előzenekaraként.

Az Iron Maiden: Legacy of the Beast turné július 26-tól tehát a Lord Of The Lost nélkül, egy ideig még a Airbourne zenekarral szárnyal tovább, majd e két előzenekar helyét olyan bandák veszik át, mint a Powerwolf, The Hellacopters, Withon Temptation, Avatar és a Trivium.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .