2024. április 18. BARBA NEGRA
1211 Budapest, Szállító u. 3.

A metálosok hétköznapi viselete: a zenekaros pólók

A Lord Of The Lost zenekar magyar nyelvű rajongói oldala

A metálosok hétköznapi viselete: a zenekaros pólók

Sorbanállók a Merchandise sátornál

A rock és metál műfaj képviselőinek ruhatára az utóbbi évtizedekben igen változatossá vált. A bőrnadrág és a farmer mellény kiegészült mindenféle dark és gothic cuccal, de a klasszikus zenekaros póló még mindig megmaradt…

A zenekaros pólókat és pulóvereket örömmel viseljük hovatartozásunk jeleként, de ezek a pólók egytől egyig üzenetet hordoznak, ezért érdemes tisztában lenni azzal, hogy pontosan mit jelent, amit viselni szeretnénk.

A legtöbb zenekaros póló az új albumok kiadásával megegyező időben kerül forgalomba és a kiadók juttatják őket a metál shopok polcaira. Vannak olyan pólók, amelyek limitált kiadásúak, akárcsak egy-egy díszdobozos lemez, de a legtöbb póló az együttes lemezét hirdeti, valamint azt, hogy te azok közé tartozol, akik ezt a zenekart szeretik.

Lord Of The Lost pólók

Ahogy minden bandának, a Lord Of The Lost együttesnek is vannak saját kiadású pólói. A zenekaros pólók mellett további merchandise termékek is kaphatók a banda webshopjában. Az egyik nagy kedvenc volt a rágógumi-rózsaszín mackónadrág, ami mindennel szembe ment, amit valaha is metál ruházatnak hívtunk. Ennek a poénnak sokan nem tudtak ellenállni, így lett a rajongók közül sokunknak nyomokban pinket tartalnazó ruházata. Ez az íratlan szabálysértés és a humor mellett komoly üzenetet is hordoz, hiszen az ellentétek egymással való társítása lebontja azokat a falakat, amiket a megosztottsággal az emberek húznak fel egymás közé.

A Lord Of The Lost mindig is az elfogadás mellett állt, a dalszövegek is ezt támasztják alá és természetesen a pólók is ezt hirdetik a zenekar mellett. Íme három póló, ami jelenleg is kapható a Lord Shopban:


Póló rányomott arc mintával

Judas: Damnation póló

Ez az (unisex) póló a Judas c. dupla lemezhez kötődően került fel a Lord Shopba. A pólón az albumborító látható. A Judas érdekessége, hogy mindkét CD kapott egy-egy címet. Az egyik a Salvation (Megváltás), a másik pedig a Damnation (Kárhozat). Ebből a pólóból kapható egy fekete és egy fehér színű is. Hogy a két lemez közül melyikhez húz inkább a szíved, azt a megvásárolt póló színéből is kiderül: a fekete a Kárhozat, a fehér pedig a Megváltás. Mindkettő kapható a Lord Shopban!


Sima zenekaros-feliratos póló

Valószínűleg többünk kedvencei az egyszerű Lord Of The Lost felirattal kínált (unisex) pólók. Ennek a pólónak az első oldalán jó nagy betűk jelzik az együttes nevét, hogy messziről is jól látható legyen a tulajdonos zenei ízlése. Habár ez egy sima logózott rövid ujjú póló, sok másikkal ellentétben a hátán is van felirat: a G’hahul ABC. Ez a betűkészlet a Thornstar lemezre és annak mitológiai háttértörténetére utal. Te olvastad a sztorit?


Póló angol felirattal

Chris Harms kézírását megörökítő póló

Nem minden póló kötődik szigorúan egy lemezhez, ezért a sima együttesek nevét hordozó pólókat sokan keresik. A „Lord Of The Fucking Lost” póló különlegessége, hogy a rajta található feliratot maga Chris Harms rajzolta, vagyis ha úgy tetszik, ez a felirat Chris „kézírása”. A felirat szó szerinti fordításban annyit jelent: „Kiba…ttul elveszettek ura”. A póló gazdájával szembejövő, aki a „Lord Of The Rings”-re számítva olvasni kezdi a feliratot, igencsak meglepődik majd, amikor a betűk elszabadulnak! Szerinted elég nagy hangsúlyt kap a zenekar a póló viselője által?


A borítókép a budapesti Groupama Arénában készült, a 2022. június 7-ei Lord Of The Lost + ShineDown + Iron Maiden koncert előtt.

A fenti pólók megvásárolhatók a Lord Shopban. A teljes kínálatról, a pólók anyagáról, minőségéről és választható méretekről részletes információk szintén a shopban találhatók, ahol további eredeti Lord Of The Lost termékek is megvásárolhatók!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .