Hivatalos weboldal: lordofthelost.de

Az LOTL Judas Priestje mindenkit megbabonázott

A Lord Of The Lost zenekar magyar nyelvű rajongói oldala

Az LOTL Judas Priestje mindenkit megbabonázott

Priest klip

Nyár közepén várható a Lord Of The Lost zenekar legújabb stúdió lemeze, a Judas. A 2 CD-t tartalmazó albumról nemrég két dalt is megismerhettünk, melyekhez videóklip is készült, s melyek közül az utóbbit múlt csütörtökön láttuk először.

A zenekar már hónapokkal az első klippremier előtt szórta a kedvcsináló hírmorzsákat az új albumról és napról napra közelebb enged hozzá a közösségi médián keresztül. Hol egy tetkó jelenik meg egyik-másik zenészen, hol további utalásokkal vezetnek be minket az új kerettörténetbe, ami ezúttal Iskarióti Júdás történetét dolgozza fel.

A Priest videóklipje

A Priest c. legújabb klipben Chris Harms testesíti meg a jót, akit üldöznek a fekete ruhások. A filmzene jellegű kezdés esélyt sem adott rá, hogy figyelmünk elkandikáljon, meredten bámultuk a képernyőt és egy percig nem veszítette el érdeklődésünket a mozi. Az a fantáziavilág, aminek erdejébe újra és újra elvezet a zenekar, a saját magunk gondolatainak harcmezeje, ahol gyakran hajlamosak vagyunk alaposan eltévedni.

Fantasztikusan van megoldva, ahogy a misztikus történet átfedésbe kerül a saját lelki világunkkal és azonosulni tudunk az áldozati szereppel. A zenekar rajongói már jól tudják, hogy a Lord Of The Lost dallamaiban nem csak a megértést, de a kiutat is megtaláljuk saját problémáinkból, vagy ha úgy tetszik, a megbélyegzett állapotból.

A dal és a dalszöveg

Maga a dal nagyon szépen van felépítve: miután egy drámai dobpergésés egy keleties dallamoktól hullámzó női hang kíséretében egy erdőben találjuk magunkat. Chris Harms izgalmasan mély, ugyanakkor lágy hangja meséli tovább a főszereplő sorsát. A történetet váratlanul a lázadó „Break your priest!” kiáltás töri meg, ezzel megérkezik az erő a dalba. A dobszó zöld utat ad a fülbemászó refrénnek, amit soha többet nem felejtünk el, hiszen arra bíztat, hogy légy önmagad. Zseniális!

A dalszöveg ismét az ellentéteket állítja szembe egymással. A Priest c. videóklip felhívja a figyelmet a kimondott szavak súlyára és megkérdőjelezi azokat a skatulyákat, amelyeket erőszeretettel egymásra bélyegzünk. Az emberiség azért vágja saját maga alatt a fát, mert nem látja a fától az erdőt. Vagyis azzal, hogy valakit jónak, vagy rossznak tituálunk, megfeledkezünk a tévedés lehetőségéről…

Judas limitált kiadású termékek

Az új lemez érkezéséhez közeledve minden nappal szaporább a pulzusunk. A Priest premierje nagyot szólt, jókora adrenalinbomba volt. Azóta szemeink és füleink mint a macskáé. Minden csengetésre összerezzenünk, minden futárt észreveszünk az utcán. A klippremier napján sokan éltünk az előrendelés lehetőségével és vásároltunk a 2 CD-s Judas-ból, hogy a kiadáshoz képest a lehető legkorábban a kezünkben tarthassuk kedvencünk legújabb alkotását.

A kedvcsináló klippremier egybe esett a Judas előrendelésének kezdetével. Miközben a szerencsésebbek hozzájuthattak a korlátozott darabszámú boxokhoz, a YouTube-ra feltöltött videóklip néhány napon belül elérte a 100.000 megtekintést. A vásárlási láz még ekkor sem hagyott alább, a korlátozott darabszámú termékek jókora részét ekkorra már elkapkodták. Ha elég gyors vagy, a bélyegzővel, felvarróval és bevásárlókocsi érmével kiegészített Limited ‘Judas’ KVLT Box most még kapható!

Összességében egy nagyon ígéretes, az eddigi legjobbnak tűnő Lord Of The Lost lemezt tarthatjuk majd a kezünkben, amely a Sinister Summer Stream koncertet megelőző napon, azaz 2021. július 2-án fog megjelenni a lemezboltokban. Előrendelés a Lord Shopban és a Napalm Recordsnál!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .