Hivatalos weboldal: lordofthelost.de

A Lord of the Lost nyomában: Homecoming Tour, Hannover

A Lord Of The Lost zenekar magyar nyelvű rajongói oldala

A Lord of the Lost nyomában: Homecoming Tour, Hannover

Móni koncertbeszámolója a Lord Of The Lost zenekar Homecoming Tour nevet viselő turnéjának hannoveri állomásáról. A beszámoló három részből áll, melynek ez a második része. Az előzmény itt olvasható.

Délután 16 órakor találkoztam egy német barátnőmmel a Pavillon előtt, ahol akkor már elég hosszú sor állt a kapunyitásra várva. Felvilágosítottak, hogy ha Németországban akarok jó helyet fogni (értsd. első sorokban) egy Lord of the Lost koncerten, akkor arra készüljek, hogy az igazán elszántak már délelőtt 10 óra körül letelepednek a bejárat elé és ők rendszerint nemcsak maguknak foglalják a helyet, hanem később még jó pár ember csatlakozik majd hozzájuk. Viszont a hosszú sorban állás lehetőséget adott, hogy barátkozzunk az előttünk, illetve mögöttünk állókkal, így elég gyorsan eltelt az idő.

Szerencsénkre a Pavillonban nagyon széles a színpad, legalább 30-40 ember elfért egy sorban, így sikerült elcsípnünk egy nagyon jó helyet a 2. sorban. Scarlet Dorn még mindig beteg volt, így aznap este a berlini Empire of Giants nyitotta a koncertet. Nagyjából 30 percet játszottak és nagyon jó hangulatú volt a fellépésük, dallamos zenével, szép hangú énekesnővel és persze megvolt a hörgés is a férfi énekes részéről. Nem lettem rajongó, de mindenképp rá fogok keresni a dalaikra online, mert érdekesnek tűntek és szívesen belehallgatnék a zenéjükbe nyugodtabb körülmények között is.

A következő fellépő ismét a Nachtblut volt, és a körülöttem állók nagy része ugyanolyan lelkesen várta őket a színpadra, mint én. A német nyelvű közönséggel (akik eleve értették is dalok szövegét) nagyon könnyű dolguk volt, hihetetlenül jó hangulatot csináltak, és ha korábban voltak is bennem kérdőjelek a bandával kapcsolatban, azok aznap este nyomtalanul eltűntek. Nagyjából a koncert felénél Askeroth lejött a színpadról egy nagy tálca halványkék színű valamivel (kis feles poharakban) és szigorú tekintettel körbe kínálta az elől álókat. Az egymás közelében állók (ismerősök-ismeretlenek) egymással koccintva felhajtották a „lötyit”, úgyhogy kis gondolkozás után én is csatlakoztam (vodka volt a pohárban). Mint megtudtam a Nachtblut ezt a kis közjátékot a német koncerteken eddig mindenhol beiktatta, a többiek ezért nem voltak kicsit sem meglepve ellentétben velem.

A Nachtblut után végre megérkezett a várva várt Lord of the Lost. A hannoveri és a berlini koncert is teltházas volt és ők ezt két újabb tökéletes fellépéssel meg is hálálták. Hannoverben egy kis nevetést csempészett az estébe Chris fényes, fekete tollgallérja, ami tényleg nagyon jól állt neki. Viszont, ha a gitár is a kezében volt, elég statikussá vált ahhoz, hogy azonnal az arcára tapadjon. Némi küzdelem és pár vicces megjegyzés után, a ruha kitalálóját (feltehetően önmagát) áldva, végül megszabadult a ragaszkodó ruhadarabtól.

Chris elég sokat beszélt (persze németül) a koncert közben, viccelődött, sokan bekiabáltak neki a nézők közül és ő mindig válaszolt is. Egy ponton Pi úgy döntött, megcsillogtatja tudását egyéb hangszereken is. Némi némafilmes közjáték után Gared megengedte neki, hogy az egyik billentyűt, szigorúan az ő jelzésére, Pi nyomja le. Vicces volt nézni, hogy ahányszor Gared felemelte a mutatóujját Pi mindenen keresztül, rohanva érkezett mellé és fültől fülig vigyorral nyomogatta azt az egyetlen engedélyezett billentyűt.

A koncert után megvettem életem első két Nachtblut CD-jét, szóval azt hiszem hivatalosan is kijelenthetjük, hogy a Lord of the Lost-nak köszönhetően Nachtblut rajongó lettem.

Október 24-én utaztam át Hannoverből Berlinbe. Néha panaszkodok, hogy Budapest túl nagy nekem. A „nagy” fogalma egyértelműen új értelmezést kapott a német főváros után: Berlinnel összehasonlítva, Budapest egy könnyen áttekinthető, hangulatos városka. Alapvetően nem szeretnék Berlinben élni, mert már tényleg felfoghatatlan méretekkel rendelkezik a számomra, de azt el kell ismernem, hogy egy izgalmas város és nem kizárt, hogy ide is szívesen ellátogatok még majd a jövőben.

Móni koncertbeszámolója hamarosan folytatódik a Homecoming Tour berlini állomásával!

Ha voltál te is itthon, vagy akár külföldön Lord Of The Lost koncerten, várjuk élménybeszámolódat! Nincs követelmény, nincs kritika, csak írd le amit éreztél és veled egyeztetve mi javítjuk a beszámolódat, ahol szükséges! 🙂

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .