Hivatalos weboldal: lordofthelost.de

A Lord of the Lost nyomában: Homecoming Tour, Budapest, Hannover, Berlin

A Lord Of The Lost zenekar magyar nyelvű rajongói oldala

A Lord of the Lost nyomában: Homecoming Tour, Budapest, Hannover, Berlin

Véget ért a Lord of the Lost Homecoming turnéja, aminek csúcspontja kétségtelenül a 2022. december 17-én, Hamburgban megrendezésre kerülő Lord Fest lesz. A hamburgi banda október 13-án Magyarországra is ellátogatott és egy felejthetetlen koncertet adott Budapesten, a Barba Negrában.

Hazánkban ez volt a Lord of the Lost első önálló fellépése, remélhetőleg nem is az utolsó. Az estét a magyar Meteora nyitotta (Scarlet Dorn betegsége miatt), majd őket követte a német, dark metál banda, a Nachtblut, Osnabrück-ből. Számomra ők voltak az este nagy meglepetése, korábban nem ismertem a zenéjüket, de teljesen lenyűgöztek. Bár akkor még nem tudtam, hogy ez az első Nachtblut élményem még csak épp elindítja a lavinát.

A Lord of the Lost közel másfél órás koncertjéről ódákat lehetne zengeni, csodás dalokat hoztak és a tőlük megszokott hatalmas energiával teljesen magukkal ragadták a közönséget. Nagyon remélem, hogy a jövőben Budapest is állandó állomásává válik a turnéiknak és így mi is gyakrabban láthatjuk őket színpadon.

Még korábban az idei év során (2022. április 22-én) lehetőségem volt elmenni Münchenbe a Lord of the Lost Ensemble turnéjának egyik koncertjére. Óriási élmény volt és egyértelműen érezni lehetett, hogy az együttes „otthon” játszik. Egyébként sem nevezném őket visszafogottnak vagy félénknek, de ezen a koncerten valahogy még közvetlenebbnek tűntek. Ekkor határoztam el, hogy az őszre beharangozott Lord of the Lost Homecoming turné keretében megpróbálok eljutni néhány német koncertre. Kíváncsi voltam, hogy „csak” a csodás Swan Songs dalok és az Ensemble koncert bensőségesebb hangulatát éreztem másnak, vagy a „zúzós” koncertjeik is más hangulatúak, ha otthon játszanak egy külföldi helyszínnel összehasonlítva. Emellett ez jó gyakorlásnak is tűnt, mivel egy ideje már németül tanulok.

Végül Hannoverbe és Berlinbe vettem jegyet a koncertekre és az október már teljesen a Lord of the Lostról szólt a számomra. Hannoverben október 22-én került sor a koncertre a Pavillon-ban, ami egy nagyon népszerű és jó hangulatú koncertterem a belvárosban. Én előző este érkeztem a városba, így a koncert napján délelőtt volt még egy kis időm szétnézni, sosem jártam még korábban sem Hannoverben, sem Berlinben, így nagyon kíváncsi voltam magukra a városokra is.

Móni koncertbeszámolója hamarosan folytatódik a Homecoming Tour hannoveri állomásával!

Ha voltál te is itthon, vagy akár külföldön Lord Of The Lost koncerten, várjuk élménybeszámolódat! Nincs követelmény, nincs kritika, csak írd le amit éreztél és veled egyeztetve mi javítjuk a beszámolódat, ahol szükséges! 🙂

 

One Response

  1. Zsu szerint:

    Mázlista. Tök jó lenne többet látni őket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .