2024. április 18. BARBA NEGRA
1211 Budapest, Szállító u. 3.

A Lord of the Lost nyomában: Homecoming Tour, Berlin

A Lord Of The Lost zenekar magyar nyelvű rajongói oldala

A Lord of the Lost nyomában: Homecoming Tour, Berlin

Koncertbeszámoló Mónitól a 2022-es Homecoming turnéról. A beszámoló harmadik részében a berlini koncertről esik szó, ahol már a Nachblut előtt Scarlet Dorn és csapata is színpadra állt. Az előző rész itt olvasható.

Berlinben október 27-én lépett fel a Lord of the Lost a Columbia Theatre nevű klubban. Sajnos, az itt is jellemző volt, hogy ugyan 15 órakor még csak 7-8 ember állt előttem a sorban, 1 órával kapunyitás előtt ez a szám már legalább 30 volt, az ismerősök ugyanis nemcsak maguknak foglalták a helyet. Ez okozott is némi szóváltást és tülekedést kapunyitáskor, de végül gond nélkül bejutottunk. A Columbia Theatre sajnos egyáltalán nem nyerte el a tetszésemet: iciri-piciri volt a színpad és biztonsági őrök már arra is ugrottak, ha megpróbáltad a pulcsidat a korlátra teríteni.

Viszont mindent feledtetett a tény, hogy aznap este már Scarlet Dorn is fellépett (Niklas-szal a doboknál). A német közösségben meglepően sokan nem szeretik, unalmasnak tartják a zenéjét, de én imádom a dalait, a hangjába pedig szerelmes vagyok, szóval rettentően izgatott voltam. A koncertjük nagyon jó volt, én borzasztóan élveztem. Hihetetlenül lelkesek és izgatottak voltak, látszott, hogy semmit nem akarnak jobban, mint akkor és ott, azon a színpadon lenni; és ami a lényeg Scarlet hangja pont ugyanolyan tökéletes élőben, mint a stúdió felvételeken. Egészen biztos, hogy a jövőben már keresni fogom a lehetőséget, hogy lássam őket élőben.

Scarlet Dorn után persze ismét megérkezett a Nachtblut, akiket a három koncert közül talán itt üdvözöltek a legnagyobb lelkesedéssel (a jövő tavaszra tervezett Vanitas turnéjuk berlini állomása már most teltházas, tehát itt eleve lehet ez komolyabb rajongótáboruk). Szerintem megint szuper volt a koncert, bár én ebben a kérdésben már nem tudok objektív véleményt adni. Askeroth gyakran lejött a színpadról és együtt énekelt a közönséggel, felvételeket csinált magáról, meg az együttesről az első sorban állók telefonjaival. A koncert felénél aztán ismét megjelent egy tálcával és ezúttal valami narancssárgás „lötyit” kínált körbe, amiről valószínűleg sosem fogom megtudni, mi volt, és nem is szeretném újra kipróbálni. Egyszerre volt émelyítően édes és nagyon csípős… tényleg passz. 😀

Végül elérkezett a nagy pillanat és újra színpadra lépett a Lord of the Lost. Nos, a színpad tényleg kicsi volt: ők elég sokat mozognak a koncerteken és a színpad méretei miatt elég sokszor ütköztek egymással. Ennek a turnénak talán több mint fele teltházas lett végül, így talán lassan el kell gondolkozni azon is, hogy ezeket a koncerttermeket lassan kinövik (a német helyszíneken egyértelműen). Chris ismét nagyon beszédes volt és ugyan most láttam viszonylag rövid időn belül harmadjára ugyanazt a koncertjüket, mégis ugyanolyan élményt jelentett, mint először Budapesten. Ami pedig az összehasonlítást illeti, igen, én közvetlenebbnek éreztem őket a hazai közönséggel. Sokkal többször és többféleképpen próbáltak kapcsolatot teremteni.

Beszélgettem erről pár német Lostieval és arra jutottunk, hogy ez leginkább annak tudható be, hogy a német rajongók között sokan az első fellépéseiktől kezdve, már több mint 10 éve járnak a Lord of the Lost koncertjeire. Sokakat közülük tényleg elég jól ismernek az együttes tagjai is, hiszen bőven volt idejük találkozni velük és a banda tudja, hogy mire számíthat egy német fellépésen a közönségtől. Megvannak a közös poénok, ebben a nyilván a közös anyanyelv is segít. Valami ilyesmi állhat a Nachtblut kis közjátéka mögött is, ami „otthon” már egyfajta hagyománynak számít és a koncertjeik szerves része.

Viszont a Dürer-kerti legelső budapesti fellépésük után, idén immár másodjára sikerült kellemesen meglepnünk őket Budapesten. Egyrészt szerintem ők sem hitték, hogy az első önálló magyarországi fellépésükre ennyi jegy elkel, mint ahogy az is meglepetésként érhette őket, hogy a tömeg kívülről fújta az összes dalukat. Szóval szerintem az, hogy jól érezték magukat velünk és szeretnének még visszajönni, nemcsak egy udvarias fordulat volt a részükről, hanem tényleg felkerültünk a Lord of the Lost térképére.

Én mindenesetre izgatottan várom a 2023-ra beharangozott új albumot és nagyon remélem, hogy ezt nagyon hamar egy újabb headliner turné is követi – talán budapesti állomással is. Addig annyit biztosan tudunk, hogy a Nachtblut 2023 tavaszán koncertezik (egy osztrák és egy svájci állomás mellett túlnyomóan német helyszíneken). A Lord of the Lost pedig az eddigi információk alapján 2023 augusztusában biztosan megy a Wacken-re (ide jegyek már nyár óta nincsenek), illetve július végén a szintén németországi Amphi fesztiválra (Köln) is, ez utóbbin egyébként Scarlet Dorn is fellép.

Ha voltál te is itthon, vagy akár külföldön Lord Of The Lost koncerten, várjuk élménybeszámolódat! Nincs követelmény, nincs kritika, csak írd le amit éreztél és veled egyeztetve mi javítjuk a beszámolódat, ahol szükséges! 🙂

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .