Hivatalos weboldal: lordofthelost.de

A Lord Of The Lost lett a német ESC elődöntőjének a nyertese

A Lord Of The Lost zenekar magyar nyelvű rajongói oldala

A Lord Of The Lost lett a német ESC elődöntőjének a nyertese

A Lord Of The Lost lett a 2023-AS németországi ESC győztese

Pénteken ért véget az ESC németországi elődöntője. A Lord Of The Lost győztesként távozott a kölni helyszínről, így mostmár biztos, hogy a nemzetközi Eurovíziós Dalfesztiválon ők fogják képviselni Németországot.

Úgy tűnik, a Lord Of The Lost: Blood & Glitter c. album egy mérföldkő a zenekar életében. Épp csak megjelent a lemez, máris első lett a német slágerlistán. Kicsivel később az Euroviziós Dalfesztivál németországi elődöntőjén szintén ennek a lemeznek a címadó dala kapta a legtöbb szavazatot és még nincs vége!

Iratkozz fel a @LordOfTheLostOfficial és @AnicaRusso YouTube csatornájára!

Még a nagy nap előtt Chris és Gared a banda képviseletében és tisztelete jeléül minden vetélytárs nótájából előadott egy-egy rövid részletet zongora kíséretében. Az eredményt a zenekar YouTube csatornáján lehet megtekinteni. Anica Russo: Once Upon A Dream c. dalát a két művész együtt adta elő, valamint Anica is viszonozta a kezdeményezést: a Blood & Glitterből ő is elénekelt egy rövid részletet.

Az Eurovízió német elődöntője

A TV showt a német Das Erste televíziós csatorna élőben közvetítette Kölnből. Az est házigazdája a televíziós műsorvezető, Barbara Schöneberger volt. A beválogatott összesen kilenc előadó közül Frida Gold lebetegedett, így kedvenceink összesen hét vetélytársukat követően léptek színpadra.

Az eredményt 50 százalékban egy nyolc országból álló nemzetközi szakmai zsűri pontszámai alapozták meg, a pontszámok másik felét pedig a német közönségszavazatokból egészítették ki 100%-ra. Szavazni kétféleképpen lehetett: a showműsort megelőzően a hivatalos német Eurovízió weboldalán online, a műsor alatt pedig sms-ben, vagy telefonon.

A műsor elején felvonultatták az összes versenyzőt, majd a bemutatást követően megszakítás nélkül adták egymás kezébe a kilincset az előadóművészek. Észre sem vettük és máris a várva várt piros-arany ruhások következtek. Egy rövid bemutatkozó kisfilm után már ott állt Chris, Class, Gared, Nik és Pi az Eurovíziós Dalfesztivál kölni színpadán.

Viszonylag hamar megérkeztek az első pontszámok, a szakmai zsűri pontozása alapján Will Church volt a befutó, de hátra voltak még a közönségszavazatokból származó pontszámok. Az utolsó pillanatban mindannyiunk meglepetésére a Lord Of The Lost 189 ponttal az 1. helyen végzett. A végeredmény szerint Ikke Hüftgold: Lied mit gutem Text lett a második, Will Church és a Hold On c. dal pedig a harmadik helyezést érte el. (A többi dalról és versenyzőről itt esett szó.)

Ez azt jelenti, hogy a 2023-as nemzetközi Euroviziós Dalfesztiválon a Lord Of The Lost fogja képviselni Németországot Liverpool-ban, ahol idén összesen 37 ország képviselteti magát.

A nemzetközi verseny dátumai

2023. május 9. 21:00 (Liverpool)
1. Nemzetközi elődöntő. A nemzetközi nagy verseny első része.

2023. május 9. 21:00 (Liverpool)
2. Nemzetközi elődöntő. A nemzetközi nagy verseny első része.

2023. május 13. 21:00 (Liverpool)
Nemzetközi döntő, mely során kiderül, hogy a résztvevő országok közül ki lesz a 2023-as ESC győztese.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .