Hivatalos weboldal: lordofthelost.de

A Lord Of The Lost bejutott az Eurovíziós Dalfesztivál németországi elődöntőjébe

A Lord Of The Lost zenekar magyar nyelvű rajongói oldala

A Lord Of The Lost bejutott az Eurovíziós Dalfesztivál németországi elődöntőjébe

A Lord Of The Lost az Eurovíziós Dalfesztiválon próbálgatja a szárnyait. A Blood & Glitter bekerült azok közé a dalok közé, amelyek lehetőséget kapnak rá, hogy Németországot képviseljék a nemzetközi ütközetben, melynek idei szlogenje: „United By Music.

Alig hogy megjelent a Lord Of The Lost új lemeze, a Blood & Glitter máris bekerült a hivatalos német slágerlisták élére, majd mindössze néhány napon belül az Offizielle Deutsche Charts albumlistájának első helyezettje lett. Kicsivel később a címadó dal bekerült azok közé a németországi dalok közé, amelyek esélyt kapnak rá, hogy a nemzetközi dalfesztiválon (European Song Contest) megmérettessék magukat. Ehhez azonban hátravan még egy németországi elődöntő.

Az Eurovíziós Dalfesztivál németországi elődöntője

Az évente megrendezésre kerülő fesztiválra országonként egy dal küldhető be. A résztvevő országok maguk dönthetik el mi legyen az „ország dala” és a kiválasztás módját is ők döntik el. Németországban ehhez két fordulóban kell helytállnia a dalnak, amellyel az ország képviselteti magát a rendezvényen. Először a szakértők választották ki, mely dalok vehetnek részt az országos versenyen, ahol a cél az, hogy megszerezzék „A mi dalunk a Liverpoolnak” címet. Ezután (március 3-án) a német elődöntőben a nézők (és a nemzetközi zsűri) szavazataikkal dönthetnek arról, hogy a kilenc dal közül melyik mehet tovább a nemzetközi megmérettetésre.

Az alábbi kilenc dal van versenyben

A 67. dalfesztiválra jelentkező 548 németországi dal közül a Lord Of The Lost: Blood & Glitter bekerült abba a nyolcba, amelyet az ESC szerkesztősége, valamint egy hazai és nemzetközi zenei szakértőkből álló tanácsadó csapat választott ki. A 8 dal mellett az ESC-szerkesztők kiválasztottak hat olyan dalt, amelyek közül egyet kilencedikként a TikTokon történő voksolással a szavazók még bejuttathatnak a műsorba.

 1. Will Church – „Hold On
 2. Patty Gurdy – „Melodies Of Hope
 3. TRONG – „Dare To Be Different
 4. Lonely Spring – „Misfit
 5. Anica Russo – „Once Upon A Dream
 6. Lord Of The Lost – „Blood & Glitter
 7. Frida Gold – „Alle Frauen in mir sind müde
 8. René Miller – „Concrete Heart
 9. + a TikTokon megszavazott 9. dal:
  Ikke Hüftgold – „Lied mit gutem Text

A nemzetközi ESC (European Song Contest)

Az Eurovíziós Dalfesztivál egy nemzetközi megmérettetés, ahol a résztvevő országoknak minden évben lehetőségük van egyetlen dallal képviseltetni magukat. A nyertes ország lesz a következő évi rendezvény házigazdája. Európai neve ellenére a résztvevők EU-n kívüli országok is lehetnek, de csak azzal a feltétellel nevezhetnek be a versenybe, ha aktív tagjai az Európai Műsorsugárzók Uniójának. …de most figyelj!

Idén először a versenyben nem résztvevő országokból is szavazhatnak majd a nézők az interneten!

A rendezvényt idén is élőben közvetíti az eurovision.de és a német Das Erste televíziós csatorna. A döntő előtti elődöntő két adásra lesz bontva, melyek közül Németország az elsőben lesz látható.

Az első Eurovízióra 1956-ban került sor, akkor hét nemzet szállt ringbe: Belgium, Franciaország, Hollandia, Luxemburg, Németország, Olaszország és Svájc. Idén május 9. és 13. között 37 ország vesz részt az Eurovíziós Dalfesztiválon, amely Liverpool-ban kerül megrendezésre. Habár a tavalyi évben a „Stefania” c. dallal az ukrán Kalush Orchestra együttes volt a nyertes, ám a háború miatt más helyszínt kellett kijelölni az est megrendezéséhez. Így esett a választás az Egyesült Királyságra, azaz a tavalyi 2. helyezettre.

Megjegyzendő dátumok

2023. március 3. Péntek, 22:20 (Köln)
Előzetes szavazás Németországban. Ekkor derül ki, hogy a Lord Of The Lost továbbjut-e a nemzetközi szintre.

2023. május 9. 21:00 (Liverpool)
Nemzetközi elődöntő. Ez már a nemzetközi nagy verseny első része.

2023. május 13. 21:00 (Liverpool)
Nemzetközi döntő, mely során kiderül, melyik dalt szavazzák meg a résztvevő országok a 2023-as ESC nyertesének.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .