2024. április 18. BARBA NEGRA
1211 Budapest, Szállító u. 3.

A „Dirty New Year” koncert történelmet írt

A Lord Of The Lost zenekar magyar nyelvű rajongói oldala

A „Dirty New Year” koncert történelmet írt

Dirty New Year koncert

A Lord Of The Lost tavaly hirdette meg 2. Live stream koncertjét. A Dirty New Year néven hirdetett koncert több szempontból is történelmet írt…

Az első Lord Of The Lost live stream koncertre 2020. augusztus 8-án került sor, mely a SWAN SONGS III. c. klasszikus album lemezbemutató koncertje volt. Közel fél év telt el azóta és a koncertet adni akaró előadóművészek azóta is a párezer fős rock klubok helyett a szűk képernyőre kényszerülnek. A Lord Of The Lost komolyan vette a változást. Ezúttal a múltkori online élő koncertből tanulva minden hibát kiküszöbölve csapott a banda a húrok közé…

A január 2. nagyon jó választásnak bizonyult. A korlátozások nem tiltották meg a szilveszteri jókedv minden formáját, így a másnaposság bizonyára szűkebb körökben is felütötte itt-ott a fejét. Január elsején volt alkalom kipihenni a történelmi másnaposságot, de ami ezután jött, arra tavaly január óta ki voltunk éhezve!

A Dirty New Year az augusztusi komolyzenei koncerttel ellentétben ismét a dark metal jegyében zajlott, a fiúk ezúttal is kitettek magukért! A tőlük megszokott odaadással csinálták végig a koncertet a legelső hangtól a legutolsóig és még azon is túl…

Ilyen volt a Dirty New Year

A kezdés kísértetiesen hasonlított az első budapesti koncerthez. Az intróként is aposztrofálható Lament for the Condemned lassan repített el minket a zenekarra jellemző hangulatvilágba. Miután nyilvánvalóvá vált, hogy a látszat ellenére nem vagyunk egyedül, a lassú belépő után nem volt megállj, máris a Morgana c. elképesztően energikus, két dob hangjától bivalyerős dal következett.

A Morgana alatt már hegyeztük a fülünket, hogy valami nem stimmel. A Kill It with Fire után „fülsértő” volt a csend, a dal vége után már tudtuk: a pandémia hangja ez. Ezen a koncerten senki nem állt eléd. Nem volt aki miatt nem láttad a színpadot, vagy aki leönthetett volna sörrel, ugyanakkor minden dal között tapintható volt az a szokatlan csend, ami a közönség hiányát tükrözte. Hát igen, ezért szeretünk hagyományos koncertekre járni…

A Kill It with Fire után Chris Harms megjegyezte, milyen „szuperfurcsa” a csend, amit rövidesen meg is tört a következő dal: a Prison. Kedvenc frontemberünk arra kérte a képernyők előtt ülőket, hogy énekeljenek vele. Bár a közönség bizonyára otthon ülve is énekelt, énekünket elnyelte a történelem. A Lord Of The Lost közönségének hangja a csillagok között talán újraegyesülhetett és mint egy fohászként bolyongva reménykedett a hangosabb jövőben.

A koncert egy pillanatig nem állt meg. A Drag Me To Hell, Under the Sun, Loreley, Full Metal Whore, Ruins, Fists Up in the Air, Die Tomorrow következtek akárcsak a tavalyi turnén, de a listát rendre megszakították azon kedvenceink, amelyeket a szociális médiában korábban megszavazhattunk: a Black Halo, a Six Feet Undergound, az In darkness, in Light, Dry the Rain és a Raining Stars. A banda annak ellenére is rendíthetetlenül, a szokásos odaadással tolta a bulit, hogy a nézőtér ezúttal üres volt. Csupán néhány maszkos kolléga járt-kelt a helyszínen.

Chris, Class, Gared, Niklas és Pi mindent megtettek azért, hogy a körülmények ellenére a kanapén ülő közönség legalább olyan jól érezhesse magát, mintha igazi koncerten lenne, a többi már a rajongókon múlt. (Vajon hogyan viszonozhatjuk ezt nekik?) A Blood for Blood c. dal volt a tizenhetedik. Ezalatt Chris arra buzdított, hogy álljunk fel a kanapéról és velük együtt ugráljunk. Ezzel néhány perc erejéig végképp megfeledkezhettünk a hétköznapok problémáiról, majd némi pihenő után a La Bomba dallamaira rophattuk tovább.

A vérpezsdítő meglepetés dalt Chris Harms úgy konferálta fel, mint egy olyan szuperhíres nótát, amit mindenki ismer. A tanácsadóik szerint ehhez hasonló metál dalt kell játszaniuk ahhoz, hogy igazán híresek lehessenek. A Lord Of The Lost ezzel a dallal kíván heavy metal történelmet írni és egyúttal ezzel zárta az új és talán a 2020-nál jobb évet köszöntő live stream koncertet.

A „szuperfurcsa” csend kísérte Dirty New Year live stream koncertre végül a közönség energiájának hiánya nem nyomta rá a bélyegét se a televízión innen, vagy azon túl. A nézők egy 1:44 perces koncertet nézhettek végig egy általuk meghatározott jegyárért, ami igazán korrekt a zenekar részéről. Összességében egy képben és hangban kiváló minőségű, a nagy szünetet követően időben is tiszteletreméltó, fantasztikus koncertet láthattunk, amelyben a bandatagoktól a háttérben dolgozókig mindenki előtt le a kalappal! Köszönjük!

Bár a zenekar láthatóan élvezte a fellépést és ők semmivel sem nyújtottak kevesebbet a szokásosnál, mégis több mint egy évtized után borzasztó érzés lehet a közönség interakciója nélkül végigcsinálni egy ilyen bulit. Most mi jövünk! Biztosítsuk őket arról, hogy szeretjük őket, hogy jó volt a koncert és hogy várjuk a következőt! Hallgassuk őket a Spotify-on és kövessük őket a közösségi oldalakon! Pólót, vagy más LOTL ereklyét vásárolni a Lord Of The Lost online shopban lehet!

A live stream koncertek a 2020-ban kezdődő világjárvány miatt váltak szükségessé. Az országhatárok és a rendezvényhelyszínek bezárásával az előadóművészek megélhetése veszélybe került. A zenekarok, színészek és a szórakoztatóipar egyéb területén tevékenykedő művészek arra kényszerültek, hogy a hagyományostól eltérő módon szórakoztassák a közönségüket. Bízunk benne, hogy hamarosan ismét személyesen is találkozhatunk a fiúkkal!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .