Hivatalos weboldal: lordofthelost.de

Melyik szó szerepel legtöbbször a dalszövegekben?

A Lord Of The Lost zenekar magyar nyelvű rajongói oldala

Melyik szó szerepel legtöbbször a dalszövegekben?

Vajon melyik szó lehet az, amelyet a Lord Of The Lost zenekar a legtöbbet használ a dalszövegeiben? Tippeld meg és nemsokára kiderül, jól tippeltél-e!

A Lord Of The Lost nemzetközi csoportjában posztolt valaki egy linket, melynek segítségével érdekes és sokatmondó információt tudhatunk meg kedvencünkről. A linkre kattintva egy internetes adatbázisban találtuk magunkat, amely előadóművészeket tartalmazott ABC sorrendben.

A keresőbe írva egy listát kapunk azokról a szavakról, amelyeket egyes művészek, ill. zenekarok a leggyakrabban használnak a saját dalszövegeikben. Vajon a mi kedvencünk listája milyen szavakat takar? Miket használnak a leggyakrabban és melyik szó a leggyakoribb?

repeeted.com részlet

Íme egy kép arról, hogy melyek a leggyakoribb szavak a zenekar életében. Mostmár tudod az első néhány leggyakoribbat, de vajon azt tudod-e, hogy a lista élén melyik szó szerepel? Tippelj és írd meg kommentben, hogy jól tippeltél-e! Kattints át a weboldalra és nézd meg a leggyakrabban használt szót! Jó volt a tipped?

A weboldal adatbázisa a leírás szerint 20 ezer előadót tartalmaz. Ahogy a képen látható, az adatbázis keresője ebből jelenleg 166 dalt ismert fel a Lord Of The Lost háza tájáról, melyben 38.009 szót analizált. (A dalok listája a lap alján olvasható.) Az eredmény önmagáért beszél!

Ennek az adatbázisnak az ötlete egy brazil webfejlesztő magánbeszélgetésének köszönhető, aki arról beszélgetett egy barátjával, hogy vajon milyen képet festene a művészekről, ha az általuk legtöbbet ismételt szavakból kéne megítélnünk őket? Eduardo V. Kuhn kihívásnak érezte az alkalmazás létrehozását, mert úgy próbálhatta ki magát valami érdekes elképzelés létrehozásában, hogy közben újat is tanult.

Ez a lista elsőre apróságnak tűnhet, ám a művészeknek úgy van óriási szerepük az életünkben, hogy észre sem vesszük annak jelentőségét. Kedvenceink zenéje hol végigkísérik a fiatalkorunkat, hol segítő kezet nyújtanak a nehéz helyzetekben. Ez felelősséggel járó munka. Talán még ők maguk sem tudják, hogy mennyire fontos munkát végeznek, hiszen ők közszereplők, akiknek példát kell mutatni a tömegnek.

A Lord Of The Lost zenekarnak ezen a téren is sikerült bizonyítania. Nem csak a zenéjével, vagy a dalszövegekkel, de mind a 10 leggyakrabban használt szóval is! De hiszen ezért szeretjük őket… 🙂

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .