Hivatalos weboldal: lordofthelost.de

Judas, az album dokumentumfilm (1. rész) magyarul

A Lord Of The Lost zenekar magyar nyelvű rajongói oldala

Judas, az album dokumentumfilm (1. rész) magyarul

Becoming Judas 1.

A korábbiakban említett Becoming JUDAS című dokumentumfilm hét részre darabolva felkerült a YouTubra. A dokumentumfilm afféle „így készült”, amely a hetedik stúdióalbum munkálataiból mutat meg nekünk némi ízelítőt. A fiúk egy hétig össze voltak zárva egy ún. dalszerző táborba, ahol ötleteket ötletekre halmozva megkezdődött a dupla lemez felvétele valamint „Judas eljövetele”…

Egyes fejezeteknél jelöltük a percet, hogy könnyebb legyen követni a szöveget a videóhoz. A szöveggel kezdj és a perceknél látni fogod, hol tart a videó, így kényelmesen, ott állíthatod le mindig, ahol épp a magyar szövegben tartasz.

Nagyon szépen köszönjük Móninak a fordítást! ?

Lord of the Lost – Judas, az album dokumentumfilm (1. rész)

Becoming JUDAS 1. rész

Gared: Őszintén úgy gondolom, hogy a produkció (az album) Chris fejében már jóval a júniusi dalszerző tábor és az első dal-ötlete előtt megszületett. De ez mindig így megy. Valószínűleg már vannak ötletei a következő albumunkhoz is.
Chris: Az egész produkció alapkövét a dalszerző táborban raktuk le a Chamelot Studióban, Hamburgban és ebben a szobában itt.

0:41Bejátszás a songwriting camp-ből…

Chris: Szóval köszönöm, hogy mind eljöttetek ilyen nehéz időkben…

Chris: Csoportokba álltunk össze, mind akik ott voltunk: mi, a banda…
Gared: Chris Harms, Class Grenayde, Pi Stoffers, Gared Dirge, Niklas Kahl…
Pi: Rupert (Rupert Keplinger), Corvin (Corvin Banh)…
Chris: Beni (Benjamin Lawrenz), Benji (Bejamin Mundigler), Ben (Ben Christo)…
Pi: és Jaani (Jaani Peuhu) Finnországban…
Chris: Bengt (Bengt Jaeschke)…
Pi: Eike (Eike Freese)
Gared: Hm, ki is volt még? Basszus, elfelejtettem.
Chris: Anthony J. Brown, aki sajnos Angliában kellett, hogy maradjon.
Gared: Sokan… Ez tényleg egy óriási csapat, néha több is, mint amit el tudok képzelni.

1:31 – Zenés bejátszás a songwriting camp-ből…

Nik: Valójában ezt a tábort ezúttal Finnországban szerettük volna megcsinálni, de ez sajnos nem sikerült, mivel nem utazhattunk (az utazási korlátozások miatt). Ezért itt csináltuk, eme szent helyen…

2:47 – Bejátszás a songwriting camp-ből…

Chris: Annyira megkönnyebbültem, hogy látom, minden működik. Attól tartottam, hogy nem jövök megfelelő hangulatba. Ha elutazhattunk volna, akkor a hangulat már a repülőn kialakul, vagy az első este a tónál… attól, hogy tudtuk volna, hogy itt fogunk tölteni egy teljes hetet semmi mást nem csinálva, csak dalokat írva.

Nik: Úgyhogy ide voltunk egy hétig kvázi bezárva, minden nap folyton-változó csoportokban.
Pi: …ami ahhoz vezetett, hogy rengeteg dalunk lett ez után az egy hét után.
Nik: Tulajdonképp minden dal … majdnem minden dal itt született.

3:24 – Bejátszás a camp-ből…

Chris: Amit először mondtál, az az ötlet is igazán jó volt: “Jesus he knows me, and he knows I’m right” (“Jézus, ő ismer engem, és tudja, hogy igazam van”). ⎯ Eike: Szóval szeretnél ezzel az idézettel továbbhaladni? ⎯ Chris: Nem vagyok benne biztos, mindkét verzió tetszik.

Chris: Életemben olyan felfoghatatlanul sok dalt írtam már egyedül, hogy mostanra a legritkább esetben érzem jól magam egyedül dalt írva. Hacsak ez nem azoknak az ötleteknek az egyike, amikor álmodból felébredsz és muszáj egyedül befejezned, mert valahogy csak hozzád tartozik. Máskülönben az évek során egyszerűen csapatjátékossá váltam. A Lord of the Lost-ból mi öten és még sokan mások segítettek összeállítani ezt egy csodálatos nagy egésszé, és így már nem is igazán fontos, hogy (a daloknak) mekkora százaléla tartozik hozzám.

4:54 – Bejátszások a camp-ből…

Benjamin Mundigler: Ezek a részletek valószínűleg úgyis ki lesznek dobva. ⎯ Bengt: Igen, köszi Chris Harms… (nevet)

Chris: Nem fázol? ⎯ Class: Nem. Nincs meleged? ⎯ Chris: Ezt én nem is értem… ⎯ Rupert: Ez ilyen vérnyomás dolog: azt mondják, hogy azok, akiknek alacsonyabb a vérnyomásuk tovább élnek. De ha te folyton fázol, alacsony vérnyomás nélkül, ez nem érvényes, attól tartok. ⎯ Class: Vagy úgy! ⎯ Chris (nevet) ⎯ Class: Bocsi! ⎯ Rupert: Hát igen, ez pech! De majdnem…

Eike: …olyasmi, hogy az ököl a bíróság, vagy a végrahajtó szerv, és túl fáradt ahhoz, hogy ítélkezzen… ⎯ Chris: Olyasmi, mint: “too tired to fight” (“túl fáradt a harchoz”)?
Chris: Egy dal durva vázlata pillanatok alatt elkészült, de most hiányzik még két szó, hogy tökéletes legyen.

Nik: Leggyakrabban ha valakinek van egy ötlete, azt megmutatja és utána azt fejlesztjük tovább.

6:50 – Bejátszás a camp-ből…

Nik: Azt, hogy előre elképzeled magadnak, hogyan fog hangzani egy album a végén, valójában ostobaságnak gondolom. Mivel ez egy fejlődéstörténet, amivel csak haladsz és a végén megkapod az eredményt, az egész így formálódik.

7:27 – Bejátszás a camp-ből…

Chris: Akkor, találkozzunk 30 percen belül és mutassatok pár első ötletet.

Chris: Szerencsére a lemezkiadónk rögtön elfogadta a dupla album gondolatát. Úgyhogy mondtam a többieknek, hogy “Van egy nagyszerű hírem, emberek: dupla albumot készítünk”. (nevet) Nem is kérdeztem meg, csak becsomagoltam egy jó hírbe…

7:53 – Bejátszás a camp-ből…

Chris: Egyébként sem csak 10 dalra van szükségünk, hanem többre, mivel ez egy dupla album lesz.

Chris: A hetedik albumhoz ezt ők is teljesen megfelőnek tartották.

8:46 – Bejátszás a camp-ből… (Az eredmények értékelése az első nap után)

Chris: Nagyon szép dallam. Az átmenet a kórushoz lehetne egy kicsit simább. Van ott egy akkord-váltás, ami talán nem kell, de egyébként tökéletes.

Pi: Mindenekelőtt olyasmit akartunk csinálni, amit szeretünk. Számomra úgy tűnik, hogy ezt sokkal inkább el is értük mint korábban valaha. 100%-ig elégedett vagyok ezzel az albummal. Az első gondolattól az utolsó simításokig annyira egyben van, hogy szerintem tökéletesen elégedettek lehetünk vele, mert pontosan azt hoztuk létre, amit akartunk.

9:37 – Bejátszás a camp-ből… (MajorVoice főz a srácoknak)

Jön a 2. rész…

 

One Response

  1. admin szerint:

    Nagyon szépen köszönjük Móni! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .